Buldan ilçesi ise, ilin en önemli kaplıcalarını bünyesinde barındırır. Kamara Kaplıcası’nın yanı sıra, ilçe merkezine 2 kilometre uzaklıkta bulunan Buldan İçmesi; şifalı özellikleri olan sıcak su kaynaklarıdır.
Buldan lçmesi’ne daha çok yöre halkı rağbet etmekledir.
İçme iki kaynaktan oluşur:
a) Baş kaynak= Bikarbonatlı, kalsiyum, magnezyum ve demirlidir. Yüksek oranda karbondioksit içerir (908.1 mg/lt). Temperatürü 17.5°C, radyoaktivitesi 8.91 eman, pH değeri 6.6.’dır.
b) Orta kaynak= Bikarbonatlı, kalsiyum ve magnezyumludur. Karbondioksit oranı daha yüksektir. (1034 mg/lt) Temperatürü 16°C, radyoaktivitesi 8 eman, pH değeri 6.14’dür.
Bu kaynaklar, sofra suyu niteliğindedir. Litrede bulunan total mineralizasyonu 1 gramın altında olduğundan oligometalik sular sınıfında, bikarbonat anyonu karşısında toprak alkali katyonlarının kuvvetli oluşu nedeniyle de bikarbonatlı ve toprak alkali maden suları grubunda yer almaktadır. Bunun yanı sıra, bol miktarda karbondioksit içerdiklerinden, bu bileşimleriyle mide, bağırsak, safra kesesi ve karaciğer sistemlerinin gerek salgı, grekse normal fonksiyonları üzerinde olumlu etki yaratmaları doğaldır.
Buldan İçmesi, tedavi tesisleri bakımından ele alınacak olursa, yeterli düzeyde değildir. Birkaç çeşme ve yardımcı tesislerden ibarettir. İçmelerden yararlanmak isteyenler, günü birlik gelip gitmektedirler. Konaklama, ancak ilçe merkezinde yapılmaktadır.