Balçova Kaplıcaları
Balçova Kaplıcaları, Türkiye’nin en büyük ve en modern tesislerinden biri, belki de birincisi, Balçova’da, Çeşme yolu üzerinde, eskinin ünlü İnciraltı plajlarına giden yolun tam…
Balçova Kaplıcaları, Türkiye’nin en büyük ve en modern tesislerinden biri, belki de birincisi, Balçova’da, Çeşme yolu üzerinde, eskinin ünlü İnciraltı plajlarına giden yolun tam…
Çeşme ilçesine bağlı, eski adı ‘Reisdere’ olan Şifne beldesi de, Şifne Kaplıca, İçme ve Çamur Banyoları’yla tanınan bir beldedir. Kaplıcalar, ilçe merkezinin 5 kilometre…
Paşa Kaplıcası, Bergama’nın 15 kilometre kadar kuzeyinde, ivrindi karayolunun doğusuna düşen Paşa köyündedir. Tarihi kaplıcalardan olduğu ve bazı araştırmacılara göre Romalılar tarafından işletildiği bildirilmektedir.…
İzmir’in Bergama ilçesi de, tarihi ve turistik değerde kaplıcalara sahip bir başka ilçedir. Bu kaplıcalardan en ünlüsü ise, merkeze uzaklığı 5 kilometre olup İzmir…
Bozköy Kaplıcası da, Menemen yakınlarındaki Bozköy’dedir. ‘Biçerova’ ya da ‘Nemrut Kaplıcası’ diye de bilinmektedir. Mide, bağırsak, karaciğer ve safra yolları hastalıklarına iyi gelen bir…
Menemen ilçesi de, 15 kilometre güneybatısındaki Menemen Kaplıcası ve İçmesi’yle tanınmıştır. Tuzlu soğuk maden suları kapsamındaki kaplıcanın, solunum yollan, kalpdamar ve romatizmal hastalıklara iyi…
Deliömer Kaplıcası; Cumaovası yönünde, 12 kilometre uzaklıkta Deliömer köyündedir. Böbrek hastalıklarına yararlı bir sudur.
İzmir ili Seferihisar ilçesinde bulunan Karaköy Kaplıcası üst yolunum yolları hastalıklarına iyi gelmektedir.
İzmir ili Seferihisar ilçesinde bulunan Dikmenpınarı Kaplıcası üst yolunum yolları hastalıklarına iyi gelmektedir.
Doğanbey Kaplıcaları, Seferihisar’ın 15 kilometre güneydoğusunda, Cuma Ilıcalan’nm güneyindedir. Buradaki kaynakların denize uzaklığı 1.52 kilometredir. Sayıları 60’a ulaşan bir sürü küçük kaynağın birleşmesinden oluşmuştur.…
Uyuz Hamamı, Yakın yörede bulunan bir diğer şifalı su kaynağıdır. Burada sular birkaç yerden birden kaynar. Bu suyun da içeriğinde 0.005 gram demir bulunduğundan,…
Ahmetçi Kaplıcası, Cuma Ihcası’nın 100 metre güneyindedir. Aynı özelliklere sahip bir ılıcadır. Yani, sodyum klorürlü, demirli ve karbondioksitlidir. pH değeri 5.58’dir. Su iki kaynaktan…
Cumalı Kaplıcası, Seferihisar’a 10 kilometre uzaklıkta, Cumalı köyündedir. Sodyum klorür ve demir içeren suyunun bileşiminde aynı zamanda serbest karbondioksitte bulunur. Temperatürü 58°C, radyoaktivitesi 0.92…
Dikili ilçesinde en rağbet gören şifalı su kaynağı ise Bademli Kaplıcası’dır. ilçenin 15 kilometre güneyinde, Bademli köyü yakınlarında, deniz kenarındadır. Sodyum klorür içeren sıcak…
Çoban Kaplıcası, İzmir ili Dikili ilçesindeki şifalı bir kaplıcadır.
Kaynarca Kaplıcası, İzmir ili Dikili ilçesindeki şifalı bir kaplıcadır.
Nebiler Kaplıcası, Dikili’nin 12 kilometre kuzeyindedir. Suyu sülfat ve bikarbonat içerir. Mide, bağırsak, karaciğer ve safra kesesi hastalıklarının tedavisinde, beslenme bozukluklarının giderilmesinde çok yararlıdır.
Dikili Kaplıca ve Çamur Banyoları, İlçeye 5 kilometre uzaklıkta, kuzeydoğu yönündedir. Süifatlı sıcak maden suları kapsamında incelenen bir suya sahiptir. Tesis; asıl kaplıca ve hemen…