Haymana Kaplıcası
Haymana Kaplıcası, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar döneminde işletilmiş tarihi değeri haiz kaplıcalarımızdandır. İlçenin eski adının ‘Yabanhamamı’ olması ve 19’uncu yüzyılda şifalı sularının bir…
Haymana Kaplıcası, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklular ve Osmanlılar döneminde işletilmiş tarihi değeri haiz kaplıcalarımızdandır. İlçenin eski adının ‘Yabanhamamı’ olması ve 19’uncu yüzyılda şifalı sularının bir…
Ekşi Su ‘Gençlik Çeşmesi’, Her tarafından şifalı suların fışkırdığı Gönen ilçesinde, Gönen Kaplıcalan’na 200 metre uzaklıktaki bir kayanın altından kaynamaktadır. Siroz hastalığı bulunanların yararlandığı…
Yam Acı Suyu, Merkez ilçeye bağlı Yam köyündedir. Suyu, romatizmal hastalıklara, cilt hastalıklarına iyi gelir. İçme olarak kulanılması ise, böbrek ve idrar yolları üzerinde…
Küçük Kaplıca: Büyük Kaplıca ile benzer özellikler gösterir. Suyu, karbondioksitli, toprak kalevili, sülfatlı, bikarbonatlı, radyoaktif, hipertermal ve hipotonik bir sudur. Çok az miktar da…
Çan Kaplıcası, ilçe merkezinin 1 kilometre güneyinde, Çanpazar mevkiindedir. Deniz seviyesinden yüksekliği 80 metredir. Sodyum sülfatlı sular grubunda incelenen suyun temperatürü 46°C, radyoaktivitesi 15…
Çorum’un en önemli kaplıcası ise, Mecitözü ilçesinde bulunan Figanı Kaplıcası’dır. Çorum’a 48 kilometre, ilçe merkezine ise 16 kilometre uzaklıktaki Figanı köyündedir. Deniz seviyesinden 750…
Laçin Hamamı ile Laçin Sarılık Suyu Kaplıcası, Çorum’a 28 kilometre uzaklıktaki Laçin ilçesindedir. İdrar yolları rahatsızlıklarına ve sarılığa iyi gelen bir suyu vardır.
Karacaviran Maden Suyu,il merkezine 5 kilometre uzaklıktaki Karacaviran köyünden çıkan bir sudur. İdrar söktürücü etkisi vardır
Denizli’ye 22 kilometre uzaklıkta bulunan Pamukkale’ye gelince; burası travertenleri (pamuktaşları) ile yeryüzünde eşi bulunmayan bir doğa harikasıdır. İşte, bu travertenlerin az gerisinde bir ılıca…
Giresun-Merkez ilçede ise aynı görevi İnişdibi İçmesi ve İnişdibi Maden Suyu görür. Ulaşımın mümkün olduğu içme kaynağı sahilden 27 kilometre içeridedir. Araçlar kaynağa kadar…
Çeşme ilçesine bağlı, eski adı ‘Reisdere’ olan Şifne beldesi de, Şifne Kaplıca, İçme ve Çamur Banyoları’yla tanınan bir beldedir. Kaplıcalar, ilçe merkezinin 5 kilometre…
Malatya ili Doğanşehir ilçesindeki Harapşehir İçmesi’nin suyu, idrar yolları hastalıkları ve böbrek rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.
Niğde ili Bor ilçesinin 10 kilometre güneyinde, Kemerhisar bucağına yaklaşık 2,5 kilometre uzaklıkta yer alan Kemerhisar İçmeleri, denizden 1050 metre yükseklite ve suyu, sodyum, magnezyum,…
Rize ili Merkez ilçesine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Çimil Yaylasında bulunan Çimil Ilıcası’nın hem içmesi, hem de banyosu vardır. Banyo tedavisi; romatizma, bel…
Urfa il merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan KaraAli köyünde hizmet vermekte olan KaraAli Kaplıcaları 41-49 derece arasında değişen ve 150.000 metreküp/saat sıcak su…
Yalova, Marmara Denizi kıyısında, doğal güzelliği ve turistik önemi haiz sahil şeridiyle, en çok ilgi çeken illerimiz arasında ilk sıralarda yer alır. Ancak asıl…
Terziköy Kaplıcası Amasya-Gediksa-ray yolu yakınlarında yer alan ve modern tesisleriyle iç turiz¬me büyük katkılarda bulunan bir kaplıcadır. Terziler köyün¬de bulunması nedeniyle ‘Terziler Kaplıcası’ da…