Terziköy Kaplıcası
Terziköy Kaplıcası, stablen tasnife göre; sodyum bikarbonatlı ve kalsiyumlu sular grubuna dahildir. 37°C sıcaklıkta, litresinde 0.7009 gram mineralizasyon içeren, pH değeri 6.67 ve radyoaktivitesi…
Terziköy Kaplıcası, stablen tasnife göre; sodyum bikarbonatlı ve kalsiyumlu sular grubuna dahildir. 37°C sıcaklıkta, litresinde 0.7009 gram mineralizasyon içeren, pH değeri 6.67 ve radyoaktivitesi…
Kızılcahamam Maden Suyu, ilçeye 4 kilometre uzaklıkta, denizden 1050 metre yükseklikteki bir alanda kaynamaktadır. Daha önce bu suya; Acısu, Vişi, Akkara maden suyu gibi…
Sarısu İçme ve Kaplıcası: Aynı yörede yer alan önemli kaplıcalarımızdan biridir. Ilıca köyüne birkaç kilometre uzaklıktaki bir yamaçtan kaynamaktadır. Suyunun içeriğinde bol miktarda karbondioksit…
Bengü Kaplıcası, 11 merkezine 18 kilometrelik bir yolla bağlı olan kaplıca, Pamukçu beldesindedir. Bu nedenle ‘Pamukçu Kaplıcası’ diye de anılmaktadır. Balıkesirlzmir yolu üzerinde, bağlık…
Çukur Kaplıcası, Güroymak ilçesine bağlı Çukur bucağının Budaklı köyündedir. Bitlis il merkezine 42 kilometre uzaklıktadır. Sodyum, kalsiyum, bikarbonat, magnezyum, demir ve bromür içeren suyunda,…
Kaynağı hamamdan 100 metre uzaklıkta olan yine debisi yüksek bir sudur. Bileşimi hamam suyuna benzemekle birlikte soğuktur. Sodyum bikarbonat ve karbondioksit içerir. Temperatürü 16°C,…
Köprüköy ilçesindeki Çobandede Çermiğimde ise çok fazla miktarda karbondioksit bulunur. Termalitesi düşüktür ve total mineralizasyonu da diğer maden sularına göre çok daha az olup…
Sakar Ilıcası ve Sakar Maden Suyu, 11 merkezine 32 kilometre uzaklıkta, Sarıcakaya ilçesine bağlı Sakarılıca köyündedir. Nallıhan karayolunun üzerine düşer. Hamamderesi adı verilen bu…
Tuzla İçmeleri, Bizans döneminden bu yana İstanbul halkı tarafından kulanılan çok değerli şifalı su kaynaklarımızdan biridir. Kaynak itibariyle aslında Kocaeli’nin Gebze ilçesi sınırları içinde…
Paşa Kaplıcası, Bergama’nın 15 kilometre kadar kuzeyinde, ivrindi karayolunun doğusuna düşen Paşa köyündedir. Tarihi kaplıcalardan olduğu ve bazı araştırmacılara göre Romalılar tarafından işletildiği bildirilmektedir.…
Malatya ili Darende ilçesinde bulunan Balaban İçmesi ve Çamur Banyosu bölgenin önemli şifa kaynaklarından bir tanesidir. İlçe merkezine 15 kilometreuzaklıktaki Balaban beldesinde, devlet karayolu üzerindedir.…
Manisa ili Salihli ilçesindeki Kurşunlu Kaplıcaları bir çok kaynaktan meydana gelmektedir. Kaynaklar, ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıkta, Allahdiyen köyü sınırları içinde 4 ayrı kaplıcayı…
Manisa ili, Salihli ilçesindeki Şarp Kaplıcası ve Çamuru, Ödemiş yolu üzerinde, ilçe merkezine 11 kilometre uzaklıkta, Sart köyündedir. Salihli’nin güneybatısına düşer. Doğal güzelliklere sahip bir…
Kahramanmaraş ili Ekinözü ilçesi sınırlarında bulunan Cela İçmeleri aynı zamanda halk tarafından’Ekinözü İçmeleri’ diye de anılmaktadır. Cela İçmeleri, il merkezine 165, Elbistan’a 25 kilometre…
Nevşehir ili Ürgüp ilçesi sınırları içerisinde Gülşehir- Hacıbektaş karayoluna 3 km. uzaklıkta olan Gümüşkent İçmesi deri hastalıklarına faydalı, yöre halka tarafından içme olarak faydalanılan…
Rize ili Merkez ilçeye bağlı Küçükçayır köyü sınırları içinde bulunan Andon içmesinin Rize’ye olan uzaklığı 20 kilometre kadardır. İçmenin bulunduğu yer ormanlık ve güzel…
Kuzuluk Kaplıcaları ile aynı bölgede yer alan Kuzuluk Maden Suyu kaynağının temperatürü 18°C, pH değeri 6.6, radyoaktivitesi 8.6 eman’dır. Sodyum bi karbonatlı ve klorürlü bir…
Sivas ili Yıldızeli ilçesinde bulunan Sıcak Çermik denizden 1200 metre yükseklikte ve ilçe merkezine 15 km. uzaklıktaki Direkli bucağındadır. İçeriğinde bikarbonat, sodyum, kalsiyum ve…